Skip to main content

Dr. C.J. Neeb

 Person

Found in 1 Collection or Record:

"Het een en ander over Hindoe oudheden in het Djambische", Tijdschrift voor Indische Taal-, Land- en Volkenkunde XLV (1902) pp. 120-133.

 Item
Identifier: Or. 20.965: 218.
Scope and Contents

De inhoud van de collectie Galestin weerspiegelt de loopbaan van een wetenschapper en kunstliefhebber die zowel in het vooroorlogse Nederlands-Indië (Indonesië) als in Nederland werkzaam is geweest en die zijn leven aan de Oosterse, en in het bijzonder Indonesische, studiën heeft gewijd, vanaf de jaren waarin hij afstudeerde en zich met zijn promotieonderzoek bezighield tot aan de laatste colleges die hij voor zijn emeritaat gaf.

In de collectie bevinden zich niet alleen eigenhandige aantekeningen die Galestin in de loop der jaren heeft gemaakt, maar ook allerlei documenten, manuscripten, aantekeningen en brieven in andere hand, typo-scripten, afschriften van Javaanse en Balinese handschriften, drukwerken, foto's, tekeningen en grafiek, die hij ten behoeve van zijn museale activiteiten en wetenschappelijk onderzoek, colleges en publicaties of gewoon uit belangstelling heeft verzameld.