Skip to main content

Archive of the Oost-Indische Kiesvereeniging and Vereeniging Moederland en Koloniën (KITLV)

 Fonds
Identifier: ubl298

Scope and Contents

Het archief bevat statuten, reglementen, notulen, correspondentie en financiën van de Oost-Indische Kiesvereeniging en haar opvolger de Vereeniging Moederland en Koloniën.

Het archief is onderdeel van de KITLV-collecties.

Dates

  • Creation: 1898-1921

Creator

Language of Materials

Nederlands

Conditions Governing Use

Regels die van toepassing zijn bij het raadplegen van dit materiaal kunnen worden gevonden op de website van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Biographical / Historical

De Oost-Indische Kiesvereeniging is in 1898 opgericht om ‘de belangtellenden in onze Overzeesche bezittingen tot onderlinge samenwerking bijeen te brengen’. Het bestaan van de Kiesvereeniging was van korte duur. Op de algemene ledenvergadering van 17 december 1900 werd zij tot ontbonden verklaard.

De Vereeniging Moederland en Koloniën werd in 1901 opgericht met de doelstellingen die in grote lijnen met die van de Oost-Indische Kiesvereeniging overeenkwamen. Op 1 juli 1921 fuseerde de vereniging met het Indisch Genootschap.

Extent

38 mappen (0.2 meter)

Abstract in Dutch

Het archief bevat statuten, reglementen, notulen, correspondentie en financiën van de Oost-Indische Kiesvereeniging en haar opvolger de Vereeniging Moederland en Koloniën.

Abstract in English

This archive contains statutes and regulations, minutes, correspondence and finances of the Oost-Indische Kiesvereeniging and the Vereeniging Moederland en Koloniën as a continuation of the Kiesvereeniging.

Physical Location

Universiteitsbibliotheek Leiden, Bijzondere Collecties

Immediate Source of Acquisition

In 2014 werden de collecties van de Vereniging KITLV in bruikleen gegeven aan de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Accruals

Er worden geen toekomstige aanvullingen verwacht.

Related Materials

Brief van Vereniging Moederland en Koloniën 's Gravenhage aan Christiaan Snouck Hurgronje (1857-1936). (Or. 8952 A: 391)

Brief van het Bestuur der Vereen. "Moederland en Koloniën" aan Z.Ex. den Minister van Binnenlandsche Zaken over het Ethnographisch Museum te Leiden. (M 3p 119)

Separated Materials

Brief van E. Kempe, geschreven aan J.L. Swart, secr. van de Vereeniging Moederland en Koloniën. (KB Den Haag: KW 134 B 10)

Brieven van J.L. Swart, namens de Vereeniging Moederland Koloniën en geschreven aan Conrad Theodoor van Deventer (1857-1915). (KB Den Haag: KW 134 B 10)

Bibliography

  • Jaquet, F.G.P., Inventarissen van de archieven van De Oost-Indische Kiesvereeniging / Vereeniging "Moederland en Koloniën" (1898-1921). Leiden 1979.

General

Het materiaal kan worden aangevraagd via de online catalogus. De stukken komen ter inzage op de Leeszaal Bijzondere Collecties.

Processing Information

Het archief wordt bewaard onder signatuur D H 1076.

Dit was vroeger het KITLV inventaris 3.

Title
Collection guide of the archive of the Oost-Indische Kiesvereeniging and Vereeniging Moederland en Koloniën (KITLV) (1898-1921)
Subtitle
Archief van de Oost-Indische Kiesvereeniging en Vereeniging Moederland en Koloniën (KITLV)
Author
Lam Ngo, 2015
Date
2016
Language of description
Dutch; Flemish
Script of description
Code for undetermined script
Language of description note
Beschrijving is in het Nederlands.

Revision Statements

  • 2 August 2016: latest update

Repository Details

Part of the Leiden University Libraries Archives & Collections Repository

Contact:
Witte Singel 27
Leiden 2311 BG Netherlands
+31 71 527 2857