Skip to main content

Collection of the Secretariat of the 'Bijeenkomst voor Federaal Overleg' (BFO) during the Round Table Conference (RTC) (KITLV)

 Fonds
Identifier: ubl336

Scope and Contents

De Collectie van het Secretariaat van de Bijeenkomst voor Federaal Overleg (BFO) gedurende de Ronde Tafel Conferentie (RTC) bevat stukken en verslagen over de Ronde Tafel Conferentie, aangevuld met stukken over de Denpasar-conferentie in 1946 en stukken over de deelstaat Oost-Indonesië.

Het archief is onderdeel van de KITLV-collecties.

Dates

  • Creation: 1946-1949

Creator

Language of Materials

Nederlands en Indonesisch

Conditions Governing Use

Regels die van toepassing zijn bij het raadplegen van dit materiaal kunnen worden gevonden op de website van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Biographical / Historical

De Bijeenkomst voor Federaal Overleg (BFO), later bekend als het Bijzonder Federaal Overleg, was de bemiddelaar tussen de Republik Indonesia en Nederland. Hierin zaten delegaties van verschillende gebieden buiten de Republik die voorstander waren van een Federatie. Tijdens een rondetafelconferentie waaraan Nederland, de Republik Indonesia en de BFO deelnamen, was overeengekomen dat de soevereiniteit zou worden overgedragen aan de Verenigde Staten van Indonesië.

Extent

28 items (1.5 meter)

Abstract in Dutch

De Collectie van het Secretariaat van de Bijeenkomst voor Federaal Overleg (BFO) gedurende de Ronde Tafel Conferentie (RTC) bevat stukken en verslagen over de Ronde Tafel Conferentie in 1949, aangevuld met stukken over de Denpasar-conferentie in 1946 en stukken over de deelstaat Oost-Indonesië.

Abstract in English

The archive of the Secretariat of the ‘Bijeenkomst voor Federaal Overleg’ (BFO) during the Round Table Conference (RTC) contains documents and reports about the Round Table Conference in 1949, added with documents about the Denpasar Conference in 1946 and documents about the State of Eastern Indonesia.

Physical Location

Universiteitsbibliotheek Leiden, Bijzondere Collecties

Custodial History

Schenking aan het KITLV van H.G. Schulte Nordholt (1977) en van P. Schoorl (1995).

Immediate Source of Acquisition

In 2014 werden de collecties van de Vereniging KITLV in bruikleen gegeven aan de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Accruals

Er worden geen toekomstige aanvullingen verwacht.

General

Het materiaal kan worden aangevraagd via de online catalogus. De stukken komen ter inzage op de Leeszaal Bijzondere Collecties.

Processing Information

De collectie wordt bewaard onder signatuur D H 1074.

De ingebonden genummerde stukken van de Federale Conferentie 1948 evenals ingebonden verslagen en verzamelingen van bijlagen zijn overgebracht naar de bibliotheek van het KITLV.

Dit was vroeger het KITLV inventaris 28.

Title
Collection guide of the collection of the Secretariat of the 'Bijeenkomst voor Federaal Overleg' (BFO) during the Round Table Conference (RTC) (KITLV) (1946-1949)
Subtitle
Collectie van het secretariaat van de Bijeenkomst voor Federaal Overleg (BFO) gedurende de Ronde Tafel Conferentie (RTC) (KITLV)
Author
Lam Ngo, 2018
Date
2019
Language of description
Dutch; Flemish
Script of description
Code for undetermined script
Language of description note
Beschrijving is in het Nederlands.

Revision Statements

  • 4 September 2019: latest update

Repository Details

Part of the Leiden University Libraries Archives & Collections Repository

Contact:
Witte Singel 27
Leiden 2311 BG Netherlands
+31 71 527 2857