Skip to main content

Roelof Roolvink archive (KITLV)

 Fonds
Identifier: ubl393

Scope and Contents

Het archief van Roelof Roolvink (1918-1994) bevat stukken betreffende zijn loopbaan als taalambtenaar, lector klassiek-Maleis en Toba-Bataks, docent Islamitische Geschiedenis in Indonesië, hoofd van Department of Malay Studies van University of Malaya te Kuala Lumpur, conservator Oosterse handschriften van de Universiteitsbibliotheek Leiden en hoogleraar klassiek-Maleis en Toba-Bataks aan de Rijksuniversiteit Leiden.Het archief is onderdeel van de KITLV-collecties.

Dates

  • Creation: 1938-1990

Creator

Language of Materials

Diverse talen

Conditions Governing Use

Regels die van toepassing zijn bij het raadplegen van dit materiaal kunnen worden gevonden op de website van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Biographical / Historical

Roelof Roolvink (1918-1994) was taalambtenaar te Jakarta en Medan, lector klassiek-Maleis en Toba-Bataks aan de Universiteit van Indonesië, docent Islamitische Geschiedenis en Instellingen van de Islam georganiseerd door het Ministerie van Onderwijs te Jakarta, hoofd van Department of Malay Studies van University of Malaya te Kuala Lumpur, conservator Oosterse handschriften van de Universiteitsbibliotheek Leiden en hoogleraar klassiek-Maleis en Toba-Bataks aan de dezelfde universiteit.

Extent

7 archiefdozen (157 omslagen) (1 meter)

Abstract in Dutch

Het archief van Roelof Roolvink (1918-1994) bevat stukken betreffende zijn werkzaamhedenals taalambtenaar te Jakarta en Medan, lector klassiek-Maleis en Toba-Bataks aan de Universiteit van Indonesië, docent Islamitische Geschiedenis en Instellingen van de Islam georganiseerd door het Ministerie van Onderwijs te Jakarta, hoofd van Department of Malay Studies van University of Malaya te Kuala Lumpur, conservator Oosterse handschriften van de Universiteitsbibliotheek Leiden en hoogleraar klassiek-Maleis en Toba-Bataks aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Abstract in English

The archive of Roelof Roolvink (1918-1994) contains documents relating to his work as government linguist in Jakarta and Medan, lecturer classical Malay and Toba Batak at the University of Indonesia, lecturer History and Institutions of Islam organized by Ministry of Education in Jakarta, head of the Department of Malay Studies of the University of Malaya in Kuala Lumpur, curator Oriental manuscripts at the Leiden University Library and professor of classical Malay and Toba Batak at the Leiden University.

Physical Location

Universiteitsbibliotheek Leiden, Bijzondere Collecties

Custodial History

Schenking door de erven Roolvink in 2001.

Immediate Source of Acquisition

In 2014 werden de collecties van de Vereniging KITLV in bruikleen gegeven aan de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Accruals

Er worden geen toekomstige aanvullingen verwacht.

Existence and Location of Copies

Kaarten behorende bij het archief kunnen worden geraadpleegd via Maps KITLV.

Bibliography

General

Het materiaal kan worden aangevraagd via de online catalogus. De stukken komen ter inzage op de Leeszaal Bijzondere Collecties. Zie ook Existence and Location of Copies.

Processing Information

Het archief wordt bewaard onder signatuur D Or. 637.

De kaarten uit het archief zijn overgebracht naar de kaartenverzameling van het KITLV en te raadplegen via de catalogus en via Maps KITLV.

Dit was vroeger het KITLV inventaris 95.

Title
Collection guide of the Roelof Roolvink archive (KITLV) (1938-1990)
Subtitle
Archief van Roelof Roolvink (KITLV)
Author
Lam Ngo, 2017
Date
2018
Language of description
Dutch; Flemish
Script of description
Code for undetermined script
Language of description note
Beschrijving is in het Nederlands.

Revision Statements

  • 6 December 2018: latest update

Repository Details

Part of the Leiden University Libraries Archives & Collections Repository

Contact:
Witte Singel 27
Leiden 2311 BG Netherlands
+31 71 527 2857