Skip to main content

Koos J.F. Arens archive (KITLV)

 Fonds
Identifier: ubl610

Scope and Contents

Het archief bestaat uit stukken betreffende de opname van de film Jalan Raya Pos (De Grote Postweg) en stukken betreffende het project The Malay heritage van het Centrum voor Niet-Westerse Studies. Onder de stukken betreffende de film, bevinden zich contracten, correspondentie, stukken over Pramoedya Ananta Toer, die de tekst insprak, en krantenknipsels. Het deel betreffende het project bestaat uit artikelen en stukken over Borneo, aantekeningen van Arens en artikelen geschreven binnen de context van het project.

Het archief is onderdeel van de KITLV-collecties.

Dates

  • Creation: 1778-1999
  • Creation: Bulk 1992-1999

Creator

Language of Materials

Nederlands, Engels en Indonesisch

Conditions Governing Use

Regels die van toepassing zijn bij het raadplegen van dit materiaal kunnen worden gevonden op de website van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

Biographical / Historical

Koos J.F. Arens (1954- ) studeerde geschiedenis en Indonesische taal- en letterkunde. Hij werkte in de jaren negentig in het project The Malay heritage van het Centrum voor Niet-Westerse Studies (CNWS) aan een onderzoek naar de beeldvorming van land en volk van de westkust van Kalimantan. Daarnaast was hij onder andere betrokken als onderzoeker en tolk bij de film Jalan Raya Pos (De Grote Postweg).

Extent

1 doos ; 18 items

Abstract in Dutch

Het archief van K.J.F. Arens (1954- ) bestaat uit stukken betreffende de film Jalan Raya Pos (De Grote Postweg), waar Arens bij betrokken was als onderzoeker en tolk, en stukken betreffende het onderzoeksproject The Malay heritage van het Centrum voor Niet-Westerse Studies (CNWS), waarin Arens onderzoek deed naar de beeldvorming van land en volk van de westkust van Kalimantan.

Abstract in English

The archive of K.J.F. Arens (1954- ) contains documents concerning the movie Jalan Raya Pos (The Great Post Road), where he was involved as researcher and interpreter, and documents concerning the research project The Malay heritage of the Research School of Asian, African and Amerindian Studies (CNWS), in which project he worked on a research about the image of land and people of the west coast of Kalimantan.

Physical Location

Universiteitsbibliotheek Leiden, Bijzondere Collecties

Custodial History

Het archief werd in 2013 door Koos J.F. Arens (Amsterdam) aan het KITLV geschonken.

Immediate Source of Acquisition

In 2014 werden de collecties van de Vereniging KITLV in bruikleen gegeven aan de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Accruals

Er worden geen toekomstige aanvullingen verwacht.

Existence and Location of Copies

De foto’s en meeste kaarten behorende bij het archief kunnen worden geraadpleegd via Image Collection (KITLV) en via Maps (KITLV).

De audio-opnamen uit het archief zijn, op afspraak, te beluisteren in de leeszaal Bijzondere Collecties.

General

Het materiaal kan worden aangevraagd via de online catalogus. De stukken komen ter inzage op de Leeszaal Bijzondere Collecties. Zie ook Existence and Location of Copies.

Processing Information

Het archief wordt bewaard onder signatuur D H 1907.

De kaarten uit het archief zijn overgebracht naar de kaartenverzameling van het KITLV en zijn te raadplegen via de catalogus en via Maps (KITLV) onder de nummers P 83,1 en P 83,2.

De foto’s behorende bij het archief zijn overgebracht naar de fotocollectie van het KITLV en zijn te raadplegen via Image Collection (KITLV).

De cassettes behorende bij dit archief zijn overgedragen aan de AV-collectie. Het betreft onder andere een interview met Pramoedya Ananta Toer.

Dit was vroeger het KITLV inventaris 321.

Title
Collection guide of the Koos J.F. Arens archive (KITLV) (1778-1999)
Subtitle
Archief van Koos J.F. Arens (KITLV)
Author
Erik Jan Dros, 2019
Date
2020
Language of description
Dutch; Flemish
Script of description
Code for undetermined script
Language of description note
Beschrijving is in het Nederlands.

Revision Statements

  • 5 March 2020: latest update

Repository Details

Part of the Leiden University Libraries Archives & Collections Repository

Contact:
Witte Singel 27
Leiden 2311 BG Netherlands
+31 71 527 2857